A HuskeeSwap egy környezetvédelmi és fenntarthatósági kezdeményezés, melyet Budapesten a Bloom Coffee indított el 11 másik specialty kávézóval közösen, 2019. áprilisában. A résztvevő kávézók Ausztrál mintára pohárcsere-programba vágtak bele a HuskeeCup használatával. Azóta egyre több kávézó csatlakozott országszerte a programhoz.

A HuskeeCup pohár a kávé feldolgozása során melléktermékként keletkező coffee husk (a kávé magját körülvevő belső gyümölcshéj) hasznosításával készül. Mosogatógép és forró ital álló, így ideális elviteles kávé és teák fogyasztására is. Három méretben és két különböző színben kapható, de nem minden kávézóban van minden színben és méretben. Kialakításának köszönhetően nehezebben lötyög ki belőle az ital ha épp a busz után futsz, és könnyen meg tudod fogni akkor is, ha extra forróra kérted a lattédat.

Ha elviteles kávédat HuskeeCupba kéred többszörösen is teszel a környezetedért:
Évente világszerte több mint 500 milliárd eldobható pohár végzi a szemétben: vidd mindig magaddal Huskeedat és minden használattal hozzájárulsz ennek a számnak a csökkentéséhez. Ha pedig HuskeeCupod idővel elhasználódna, váltsd be bármelyik a csereprogramban résztvevő kávézóban egy másik pohárra. A kávézó gondoskodik róla, hogy az elhasználódott poharat a Huskee gyártója 100%-ban újrahasznosítsa és új poharat készítsen belőle. Így válhat az elviteles kávéfogyasztásod teljesen hulladékmentessé!

Vendégeknek:

  • Vegyél a kedvenc kávézódban egy HuskeeCupot! (Válaszd azt, amelyikben épp elfér a kedvenc italod!)
  • Add le a poharadat bármelyik, a csereprogramban résztvevő kávézóban az erre kijelölt helyen, és egy higiénikusan tisztított, friss HuskeeCupba kapod az elviteles italodat. (Mindig ugyanolyan méretűt kapsz, de lehet, hogy más színűt – így működik a csereprogram.)
  • Mutasd meg a világnak, hogy Te már az elviteles kávéfogyasztás fenntartható módját választottad: posztolj bátran instagramon a poharadról és használd a @cupswapbudapest tag-et!

Baristáknak:

  • Ha HuskeeCuppal érkezik a vendég, akkor tedd a poharát a mosogatógépbe, majd onnan a polcra/kávégép tetejére a tartalékkészletbe!
  • Vegyél le a tartalékkészletből egy azonos méretű poharat, és készítsd el abba az elviteles italt!
  • Mindig figyelj arra, hogy minden méretből legyen 2-2 darab készleten, és ezeket ne add el!

Ha kávézó tulajdonosként szeretnél a programról többet megtudni, érdeklődj nyugodtan a [email protected] e-mail címen.

Affiliate coffeeshops: